POP3 ve IMAP Arasındaki Fark Nedir?

Kategoriler: Destek, E-Posta

İçerik Tablosu
    Add a header to begin generating the table of contents
    POP3 ve IMAP Protokolleri Farkı
    POP3 ve IMAP Protokolleri Farkı

    POP3 ve IMAP Protokolleri, E-Postaları bir e-posta programı aracılığıyla işlemek için kullanılan iki farklı protokoldür. Plesk > Mail'de e-posta adresini oluşturduktan sonra, e-posta programında kullanmak istediğiniz protokolü seçebilirsiniz.

    POP3 Protokolü

    POP3 protokolü, E-Postalarınızı E-Posta Sunucusundan çeken bir protokoldür. POP3 protokolü ile e-posta sunucusundan e-postalarınızı indirebilir ve ardından silebilir veya belirli bir süre E-Posta Sunucusunda saklayabilirsiniz. POP3 erişimi hızlı ve kolaydır, ancak IMAP kadar esnek değildir.

    IMAP Protokolü

    IMAP protokolü, mesajların doğrudan e-posta sunucusunda okunmasına, saklanmasına ve düzenlenmesine olanak tanır. IMAP protokolü sayesinde tek bir lokasyona veya tek bir e-posta programına bağlı kalmazsınız. Birden çok cihaz ile aynı e-posta hesabına erişmek istediğinizde IMAP kullanmanız tavsiye edilir, böylelikle e-postalarınız sunucuda kalır ve birden fazla cihaz arasında senkronize edilir.

    Depolama alanı kullanımı

    POP3 Protokolü kullanıldığında e-postalar cihaza indirildiği için sunucu depolama alanında yer kaplamaz.
    IMAP Protokolü kullanıldığında e-postalar sunucuda saklandığından dolayı e-posta sunucusunun depolama alanında yer kaplar.

    POP3 vs IMAP

    E-Posta Saklama Yerel cihazda saklanır. PC/mobil/tablet vb. E-posta sunucusunda saklanır.
    Avantaj
    E-Postalarınızı yalnızca bir cihazınızda depolamak; bireysel kullanım. E-Postalara birden fazla cihaz ve kişi tarafından erişim ve E-Posta sunucusunda depolama.
    Sunucuda klasör desteği
    Yok. Var.
    Çevrimiçi internet bağlantısı Gerektirmez. E-postalar yerel olarak kaydedilir. Zorunlu
    Yedekleme Kullanıcı manuel olarak yedeklemelidir. E-postalar sunucuda saklanır. Serverting Premium Hosting E-Postalarınızı bir hafta boyunca yedekler.

     

    Özet

    Sonuç olarak, POP3 ve IMAP arasındaki ana fark, e-postaların nerede ve nasıl saklandığı ve yönetildiğidir. Eğer birden fazla cihaz kullanıyor ve e-postalarınızın senkronize olmasını istiyorsanız IMAP Protokolü daha uygun bir seçenek olabilir. Ancak, e-postalarınızı düzenli olarak indirip cihazınızda saklamak ve internet bağlantısı olmadan da erişebilmek istiyorsanız POP3 Protokolü tercih edilebilir.

    E-Posta Protokolleri

    Gelen Kutusu Port
    POP3 - (Güvensiz) 110
    SSL ile POP3 (Güvenli) 995
    IMAP - (Güvensiz) 143
    SSL ile IMAP (Güvenli) 993
    Giden Kutusu Port
    SSL ile SMTP (Güvenli) 465
    SMTP (Güvensiz) 25
    Submission 587
    Güncellenme Tarihi:

    Zürich / İsviçre - Gaziantep / Türkiye

    Pzt-Cmt: 08.00-18.00

    (+90) 342 606 0 555

    My Serverting

    Sosyal Medya

    Scroll to Top